Biodyneren met Paul Bronwasser - Eemstuin
De Eemstuin is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf in Groningen. Op 1,2 hectare zavelgrond telen we groente op natuurlijke wijze.
biologisch-dynamisch, eemstuin, biodynamisch, boerderij, Groningen, biologisch, landbouwbedrijf
98320
event-template-default,single,single-event,postid-98320,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-16.7,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Biodyneren met Paul Bronwasser

Biodyneren met Paul Bronwasser

Wanneer

30th november 2024    
5:00 pm - 9:00 pm

De Biodynamisch-Vereniging organiseert biodyneren op de Eemstuin om de oogst samen te vieren. De kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest. Vooraf aan de maaltijd krijgen de gasten een rondleiding over het bedrijf. Het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land wordt zichtbaar. Daarna gaan gasten, boer en kok samen aan tafel en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Wees welkom en voel je deel van een geheel.


Kok: Paul Bronwasser
Thema: Vedische variaties – Indiase gerechten met een lokale twist

De Vedische keuken met recepten die honderden en soms zelfs duizenden jaren oud kunnen zijn, kent een lange geschiedenis in India. Zij is van nature vegetarisch en gebaseerd op de principes van Ayurveda, de Indiase gezondheidsleer. Veel gerechten zijn glutenvrij en eenvoudig veganistisch te maken, waardoor deze keuken heel goed past in deze tijd en bij de biodynamische uitgangspunten, waarin steeds vaker een verantwoord en duurzaam dieet centraal staat.

Maaltijden bestaan uit een combinatie van gerechten waarin naast het streven om alle zes de smaken (zout, zuur, scherp, bitter, zoet en wrang) te vertegenwoordigden, zo veel mogelijk voedingsstoffen voorkomen die je voor een gezonde balans in je voeding nodig hebt. Toen ik voor de eerste keer ‘Kichary’ at, was het vooral de smaakrijkdom die mij raakte en inspireerde en vond ik het een passende naam voor mijn catering bedrijf.

Ik maak graag uitstapjes en cross-overs en hoop jullie op 30 november met een bijzonder smakenpalet te verrassen.


Praktische informatie
17:00 inloop met drankje en klein voorproefje
17:30 rondleiding door Liz en Jouke
18:00 aan tafel
21:00 einde


Kom je biodyneren?
Bestel je tickets via Hipsy – biodyneren met Paul Bronwasser
Tickets kost € 45,-, dit is inclusief sappen en kruidenwaters, exclusief andere dranken.