De Tuin - Eemstuin
De Eemstuin bezorgt door het noorden van Groningen verse en gevarieerde groentepakketten. Dat doen we iedere week! Je leest er hier meer over.
Groentepakket, Eemstuin, Biologisch-dynamisch, biologisch dynamisch, landbouw
16712
page-template-default,page,page-id-16712,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

De Tuin

De Eemstuin is een krachtplek. Dat willen we graag met zo veel mogelijk mensen delen – dus ook met jou. Kom langs op de open tuin, ontdek haar geheimen en zie gewassen groot groeien.

Open Tuin-dagen 2022
7 mei – 4 juni – 2 juli – 6 augustus – 3 september – 1 oktober
Van 10:00 tot 16:00 uur.
Klaar voor de magic? Je bezoekt de Eemstuin op verschillende manieren.

Open tuin

Elke eerste zaterdag van de maand

Van mei tot oktober

Van mei tot oktober houden we open tuin! Elke eerste zaterdag van de maand kun je zelf rondwandelen over de Eemstuin. Ontdek hoe de natuur ontluikt, hoe de gewassen zich ontwikkelen en hoe de vruchten groeien aan de bomen. Kom je vaker terug? Dan zie je in stappen van een maand hoe ’t seizoen vordert op de tuin. En geloof ons: er gebeurt zoveel!

Bijzondere sfeer

De Eemstuin is een fijne plek. Dat vinden wij niet alleen, we horen dat ook vaak van bezoekers. Ze vinden de tuin een krachtplek en genieten van de bijzondere sfeer. We willen graag dat zo veel mogelijk mensen dit ervaren: wees welkom!

Theetuin

Buiten al deze ontluikende natuurpareltjes is er een theetuin in het voedselbos. We serveren hier wisselende gebakjes, lekkere kopjes koffie en thee. Leuk voor kinderen: broodjes bakken bij het vuur. Soms zijn er activiteiten zoals zingen, muziek maken (of luisteren) of lezing bijwonen. Ook is er een gratis luisterwandeling over de tuin.

Luisterwandeling

Op alle Open tuin-dagen

Scan de QR-code in de tuin en geniet

Tom Tieman, filmmaker én vriend, heeft een prachtige luisterwandeling gemaakt voor de Eemstuin. Neem je oortjes en je telefoon mee, wandel over de Eemstuin en ontdek al ‘r geheimen. Tijdens je rondje vertellen tuinder Liz, tuinder Jouke en bodemexpert Ruud Hendriks over de tuin. De muziek die je ondertussen hoort, is van Eva Waterbolk.

 

Alle wegen leiden naar Rome

Op bordjes wordt de route goed aangegeven en vind je meer informatie over de tuin. Je kunt de wandeling lopen op de Open tuin-dagen, maar soms is een afspraak maken ook mogelijk als er ruimte voor is. Neem daarvoor even contact met ons op!

Inspiratierondleiding (voor als je zelf iets start)

We leiden je graag rond over de Eemstuin

Op vaste dagen in 2022: 10 september & 3 december
Prijs: € 15,- p.p.
Duur: 1,5 uur
min. 5 personen

We krijgen vaak de vraag of mensen even langs mogen komen om inspiratie op te doen voor een eigen zelfvoorzienend project. Om te kijken, snuffelen, struinen en ontdekken. Dat vinden wij superleuk en dat doe we graag: hoe meer natuur-inclusieve bossen, tuinen en akkers er komen, hoe beter! Het is wel zo dat we weinig tijd hebben (les 1. ’t Is veel werk). Daarom is de Inspiratierondleiding bedoeld voor mensen die zelf iets gaan starten en inspiratie op willen doen voor hun eigen project of lap grond.

 

Ben je wel geïnteresseerd, maar ben je niet van plan zelf iets te starten? Dan ontvangen we je heel graag op de Open tuin-dagen!

 

Rondje tuin

Tijdens de Inspiratierondleiding lopen we samen een rondje over de tuin. Zo zie je wat wij op dit moment doen aan bodemverbetering. Ook vertellen we je over onze transformatie naar no-dig, laten we je zien wat agroforestry inhoudt en ondertussen mag je ons al je vragen stellen.

 

Zelf een afspraak maken

Wil je een aparte rondleiding met een zelf bij elkaar gescharreld groepje op een andere datum? Dat kan ook (vanaf vijf personen)! Stuur ons een berichtje en maak een afspraak. We wandelen graag met je over de tuin.