Huis voor de Aarde - Eemstuin
De Eemstuin is een biologisch-dynamische boerderij. Op 1,2 hectare zavelgrond telen we 60 soorten groenten op natuurlijke wijze.
boerderij, Eemstuin, Jouke, Liz, biodynamisch, biologisch-dynamisch, landbouw
16513
page-template-default,page,page-id-16513,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-child-theme-ver-16.7,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Huis voor de Aarde

Op de Eemstuin telen we groente vanuit ons hart. We maken hier keuzes die niet puur gebaseerd zijn op geld. We gaan voor winst voor biodiversiteit, bodemleven, levenskracht en smaak. Om de stromende energie van de Eemstuin met nog meer mensen te delen, hebben we een missie: het Huis voor de Aarde. Dit ecologische gebouw bouwen we aan de rand van ons voedselbos. Het is een podium voor alles en iedereen wat de aarde ten goede komt.

Waarom het Huis voor de Aarde?

We leven in een haastige tijd, veel mensen voelen zich gespannen of uit balans. We mopperen veel op elkaar en op hoe het gaat in de wereld. Sommige mensen voelen zich wanhopig over van alles en nog wat. Er ontstaat een verlangen binnenin: een verlangen naar een andere, nieuwe tijd, misschien zelfs een nieuwe wereld. Een wereld van mededogen met elkaar, innerlijke rust, liefde naar alle levende wezens, vreugde, vrijheid en vrede.

 

Oh, prachtige aarde

Misschien is deze wereld er al. Misschien bestaat deze wereld in jezelf. Misschien brengen wij mensen zélf de vernieuwing als we dit letterlijk belichamen, als we bezield leven, als we ons richten op dat, wat in ons hart tot bloei wil komen. Misschien hoeven we het alleen maar te zién, te herkennen: de prachtige aarde waar wij nu zijn, het paradijselijke in onze omgeving. Wellicht lukt het ons om werkelijk begrip op te wekken naar de mensen om ons heen. En liefde en zachtheid op te brengen naar moeilijke situaties in onszelf. Dit werkt voor ons als we de juiste inspiratie om ons heen hebben, datgene waar je warm en blij van wordt. Deze vreugde, dat is de taal van ons hart. In ieders hart leeft dat wat je daadwerkelijk bént, dus je richting in het leven. Hier krioelt het van de liefde naar alles om je heen.

 

Wij willen ons heel erg graag inzetten voor dit hartsbewustzijn. Naar ons idee is dit dé oplossing voor een vreedzame wereld en een gezonde aarde.

Jouke-Eemstuin

Een beetje zoals dit.

Pijl-beneden-links-onder

Het Huis voor de Aarde staat aan de rand van het voedselbos. We trekken het gebouw vanuit de klei op met natuurlijke materialen. Denk aan stroleem, hout, boomstammen en keien. We bouwen een grote veranda van waar je zo het bos in kijkt en boven op het gebouw komt een natuurdak.

In het Huis voor de Aarde komen 3 wensen samen.

1. Een bijzondere ruimte om te delen

De wens om een platform te creëren om van alles te organiseren op het gebied van bewustzijn, ontwikkeling, duurzaamheid, landbouw en spiritualiteit. Een prachtige ruimte met een fijne sfeer waar van alles kan gebeuren, denk aan: lezingen, workshops, koken, yoga, meditatie en educatie aan kinderen.

2. Een professionele keuken

De wens voor een verwerkingsruimte en semiprofessionele keuken voor iedereen die zich wil uitleven met de groente van de Eemstuin. Inmaak van groente en fruit; drogen van kruiden; groente fermenteren, er kan zoveel. Daarnaast lijkt het ons gaaf om diners te organiseren in samenwerking met chefs, of wellicht een huiskamerrestaurant voor ons dorp.

3. Een plek buiten ons woonhuis

Als laatste hebben we de wens om een kantine buiten ons huis te hebben. Zo kunnen we privé en werk meer scheiden. Omdat we veel met vrijwilligers werken, is een fijne pauze = erg belangrijk. Dit wordt dé plek waar iedereen rust kan vinden, op kan laden, een kop thee of koffie kan nemen of even afgezonderd een boekje kan lezen.

Hoe kun je helpen?

Voel jij je aangesproken tot dit hartsbewustzijn? Of wekt het je nieuwsgierigheid, gaat er misschien een vonkje aan in jezelf? We zijn blij met elke donatie die jij kunt missen en waarmee wij onze droom verder kunnen bouwen.