Centrum voor Hartsbewustzijn - Eemstuin
De Eemstuin is een biologisch-dynamische boerderij. Op 1,2 hectare zavelgrond telen we 60 soorten groenten op natuurlijke wijze.
boerderij, Eemstuin, Jouke, Liz, biodynamisch, biologisch-dynamisch, landbouw
16513
page-template-default,page,page-id-16513,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Centrum voor Hartsbewustzijn

Op de Eemstuin telen we groente vanuit ons hart. We maken hier keuzes die niet alleen gebaseerd op geld zijn, maar vooral op winst voor biodiversiteit, bodemleven, levenskracht en smaak. Om de stromende energie van de Eemstuin met nog meer mensen te delen, hebben we een missie: het Centrum voor Hartsbewustzijn. Samen creëren we een ecologisch gebouw aan de rand van het voedselbos op de Eemstuin. Een podium voor alles en iedereen, wat de aarde ten goede komt.

Pijl-beneden-links-onder

Doneren kan op 3 manieren! Ga helemaal naar beneden voor meer opties.

Jouke-Eemstuin

Waarom het Centrum voor Hartsbewustzijn?

We leven in een haastige tijd, veel mensen voelen zich gespannen of uit balans. We mopperen veel op elkaar en op hoe het gaat in de wereld. Sommige mensen voelen zich wanhopig over van alles en nog wat. Er ontstaat een verlangen binnenin: een verlangen naar een andere, nieuwe tijd, misschien zelfs een nieuwe wereld. Een wereld van mededogen met elkaar, innerlijke rust, liefde naar alle levende wezens, vreugde, vrijheid en vrede.

 

Oh, prachtige aarde

Misschien is deze wereld er al. Misschien bestaat deze wereld in jezelf. Misschien brengen wij mensen zélf de vernieuwing als we dit letterlijk belichamen, als we bezield leven, als we ons richten op dat, wat in ons hart tot bloei wil komen. Misschien hoeven we het alleen maar te zién, te herkennen: de prachtige aarde waar wij nu zijn, het paradijselijke in onze omgeving. Wellicht lukt het ons om werkelijk begrip op te wekken naar de mensen om ons heen. En liefde en zachtheid op te brengen naar moeilijke situaties in onszelf. Dit werkt voor ons als we de juiste inspiratie om ons heen hebben, datgene waar je warm en blij van wordt. Deze vreugde, dat is de taal van ons hart. In ieders hart leeft dat wat je daadwerkelijk bént, dus je richting in het leven. Hier krioelt het van de liefde naar alles om je heen.

 

Wij willen ons heel erg graag inzetten voor dit Hartsbewustzijn. Naar ons idee is dit dé oplossing voor een vreedzame wereld en een gezonde aarde.

Een beetje zoals dit.

Pijl-beneden-links-onder

Het wordt een prachtig gebouw aan de rand van het voedselbos. We trekken het gebouw vanuit de klei op met natuurlijke materialen. Denk aan stroleem, hout, boomstammen en keien. We bouwen een grote veranda van waar je zo het bos in kijkt en boven op het gebouw komt een natuurdak.

In het Centrum voor Hartsbewustzijn komen 3 wensen samen.

1. Een bijzondere ruimte om te delen

De wens om een platform te creëren om van alles te organiseren op het gebied van bewustzijn, ontwikkeling, duurzaamheid, landbouw en spiritualiteit. Een prachtige ruimte met een fijne sfeer waar van alles kan gebeuren, denk aan: lezingen, workshops, koken, yoga, meditatie en educatie aan kinderen.

2. Een professionele keuken

De wens voor een verwerkingsruimte en semiprofessionele keuken voor iedereen die zich wil uitleven met de groente van de Eemstuin. Inmaak van groente en fruit; drogen van kruiden; groente fermenteren, er kan zoveel. Daarnaast lijkt het ons gaaf om diners te organiseren in samenwerking met chefs, of wellicht een huiskamerrestaurant voor ons dorp.

3. Een plek buiten ons woonhuis

Als laatste hebben we de wens om een kantine buiten ons huis te hebben. Zo kunnen we privé en werk meer scheiden. Omdat we veel met vrijwilligers werken, is een fijne pauze = erg belangrijk. Dit wordt dé plek waar iedereen rust kan vinden, op kan laden, een kop thee of koffie kan nemen of even afgezonderd een boekje kan lezen.

Hoe kun je helpen?

Voel jij je aangesproken tot dit hartsbewustzijn? Of wekt het je nieuwsgierigheid, gaat er misschien een vonkje aan in jezelf? We zijn op zoek naar een grote groep mensen waarmee we dit kunnen dragen. We willen heel graag zo veel mogelijk donaties ophalen om het centrum te kunnen bouwen. Door jouw bijdrage blijft toegang laagdrempelig: iets wat we heel erg graag zouden willen.

Pijl-beneden-links-onder

Je helpt ons door te doneren! Dit kan op 3 manieren.

1. Doneer hier & nu

 

Je kunt een bedrag overmaken op NL51 RABO 0326 7971 81 t.n.v. de Eemstuin. Of klik op de button Doneer hier & nu.

 

De donaties worden op een leuke manier beloond!

€ 50,-

Eemstuin-proefpakketje thuisgestuurd.

 

€ 100,-

T-shirt en ambassadeur (alle winst van deze shirts gaat naar onze crowdfunding).

 

€ 500,-

Toegang tot een geheel verzorgd diner.

 

€ 1000,-

Je mag de ruimte een keertje gebruiken voor een evenement dat past bij hartsbewustzijn.

2. Word vriend van de Eemstuin

 

Doneer een bedrag op maand- of jaarbasis en ontvang een Vriend van De Eemstuin T-shirt én korting op entree van activiteiten in het centrum.

3. Investeren

 

Investeer mee in bouwmaterialen, apparatuur, meubels en andere spullen!

 

Denk aan bouwmaterialen als hout, leem, biologisch stro, schelpen, electra en andere leidingen, het natuurdak en kozijnen.

 

Of aan keukenspullen en -apparaten als een droogoven, professionele (stoom)oven, tegelkachel, Magimix, staafmixer, grote pannen, schalen, servies, fornuis en een afzuigkap.

Maar ook bijvoorbeeld aan meubilair, sanitair, of een beamer.

 

We zijn met alle hulp ontzettend blij. Neem contact met ons op en informeer naar de wensen en aankomende kostenposten. Je kan in elk stadium van de bouw je steentje bijdragen!

Hartstikke bedankt!

Eemstuin Logo