Groentepakket - Eemstuin
De Eemstuin bezorgt door het noorden van Groningen verse en gevarieerde groentepakketten. Dat doen we iedere week! Je leest er hier meer over.
Groentepakket, Eemstuin, Biologisch-dynamisch, biologisch dynamisch, landbouw
15931
page-template-default,page,page-id-15931,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Groentepakket

Iedere week bezorgen wij door het noorden van Groningen groentepakketten!

Verandering van spijs doet eten

De Eemstuin is een biologisch-dynamische groentekwekerij. We telen hier meer dan 60 verschillende soorten groenten. Zo zorgen we elke week voor een lekker, vers en gevarieerd pakket. Afhankelijk van het seizoen vullen we dat aan met groenten van biologische collega’s uit de omgeving.

De route

We gaan de volgende route rijden: Oldenzijl – Uithuizermeeden – Usquert – Warffum – Den Andel – Pieterburen – Eenrum – Den Ham – Ezinge – Garnwerd. Woon je langs deze route en zou je graag wekelijks de allerlekkerste en meest verse groente van heel Groningen willen ontvangen? Meld je dan nu aan voor een van onze pakketten.

Groentepakket 2 personen : minimaal 5 verschillende groenten € 10,50

Dit is een voorbeeldpakket

Lente (april-juni)

400 gram andijvie
1 stuk paksoi
120 gram peulen
1 bosknoflook
700 gram rode biet

Zomer (juli-september)

1 courgette
250 gram tomaat
1 venkel
150 gram verras-me-sla
1 bos peen
1 kleine zak ui

Herfst (oktober-december)

1 krop sla
2 maiskolven
350 gram sperzieboon
600 gram spinazie
750 gram wortel

Winter (januari-maart)

1 kleine pompoen
1 kleine knolselderij
600 gram prei
150 gram postelein
1 bos palmkool

Groentepakket Familie : minimaal 5 verschillende groenten, 'n beetje meer € 16,50

Dit is een voorbeeldpakket

Lente (april-juni)

600 gram andijvie
2 stuk paksoi
150 gram peulen
2 bosknoflook
1000 gram rode biet

Zomer (juli-september)

2 courgettes
500 gr tomaat
2 stuk venkel
300 gr verras-me-sla
2 bospeen
1 grote zak ui

Herfst (oktober-december)

2 kroppen sla
4 maiskolven
600 gram sperzieboon
800 gram spinazie
1000 gram wortel

Winter (januari-maart)

1 grote pompoen
1 grote knolselderij
1000 gram prei
300 gram postelein
grote bos palmkool

Zo werkt het

Instappen

Je kunt elk moment instappen voor een pakket.

Abonneenummer

Bij aanmelden krijg je van ons een abonneenummer. Jouw abonneenummer bestaat uit je postcode + huisnummer. bijv. 9982 XP 7. Zou je bij correspondentie altijd het abonneenummer willen vermelden?

Betaling

Je betaalt per kwartaal. Dit betaal je vooraf op rekeningnummer: NL51 RABO 0326 7971 81 t.n.v. de Eemstuin. Wij sturen geen rekening, je moet dit dus zelf in de gaten houden.

Ophalen

Elke woensdag ochtend zetten wij de pakketten klaar bij het afhaalpunt bij jou in de buurt. Je kunt je pakket woensdags na 11:00 uur of op donderdag ophalen bij het afhaalpunt. Het pakket dient binnen 24 uur na het neerzetten afgehaald te worden. Lukt het een keertje niet om het pakket op tijd op te halen? Neem dan graag even contact op met ons.
Let op: neem bij het afhalen het goede pakket mee. Bij twijfel graag even contact met ons opnemen. Wanneer je verwijtbaar een ander pakket meeneemt en wij hierdoor bij een andere abonnee moeten nabezorgen, brengen wij je € 5,00 onkosten in rekening. Dit geldt ook wanneer je het pakket door iemand anders laat ophalen en dit niet correct gebeurt.

Tas

Neem zelf een tas mee naar het afhaalpunt: je laat het krat op het afhaalpunt staan.

Verpakkingsvrij

Wij streven er naar zonder verpakkingsmateriaal te werken en leveren daarom de kwetsbare bladgroenten in vochtige lappen. Voor het bewaren adviseren wij dan ook een vochtige lap mee te nemen en de bladgroente hierin te vervoeren en te bewaren. Zo blijft deze het langst vers en knapperig.

Afwezigheid/vakantie

Je kunt het abonnement een aantal weken per jaar tijdelijk stopzetten, bijvoorbeeld wegens vakantie. Geef dit dan minimaal twee weken van tevoren aan ons door.

Beëindigen

Als je je pakket wil opzeggen, dien je dat minimaal twee weken van tevoren aan ons te melden.

Vragen en opmerkingen

Vragen of opmerkingen over je abonnement horen wij graag! Geef je opmerkingen a.u.b. niet via de afhaalpunten door, maar direct aan ons.

Statiegeld

Wij berekenen geen statiegeld voor kratten of natte lappen. Wij verwachten de kratten en lappen natuurlijk wel retour, dus laat deze alsjeblieft achter op het afhaalpunt.

Kerst en oud & nieuw

Tussen Kerst en oud & nieuw is de Eemstuin gesloten en leveren wij geen pakketten. In de week daarvóór leveren wij een dubbel gevuld pakket. Je betaalt gewoon voor beide weken.

Niet leveren

Mochten wij een keer niet kunnen leveren, dan laten we dit zo tijdig als mogelijk weten via een e-mail.

Word afhaalpunt!

Ben je enthousiast en zou je graag afhaalpunt willen zijn? Neem dan alsjeblieft contact met ons op. Goed om je dan af te vragen of je een koel plekje hebt waar andere mensen dan jijzelf ook goed bij kunnen? En vind je het geen probleem als er iedere week op woensdag of donderdag mensen langskomen om hun pakket op te halen? Leuke bijkomstigheid is dat je 10% korting ontvangt op je eigen pakket.