De Eemstuin | De Tuinders
Dit zijn wij, Liz en Jouke. Sinds 26 februari 2018 de nieuwe tuinders van de Eemstuin in Uithuizermeeden. De Eemstuin is al ruim 23 jaar biologisch, waarvan 17 jaar biologisch-dynamisch.
Eemstuin, Jouke, Liz, Biodynamisch, biologisch dynamisch, landbouw
15141
page-template-default,page,page-id-15141,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

DE TUINDERS

Dit zijn wij, Liz en Jouke. Sinds 26 februari 2018 de nieuwe tuinders van de Eemstuin in Uithuizermeeden. De Eemstuin – hiervoor gerund door Isabel Duinisveld –  is al ruim 23 jaar biologisch, waarvan 17 jaar biologisch-dynamisch.

Over Liz

“Na het afronden van de kunstacademie ben ik begonnen als kunstenares. Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt als docent beeldende kunst en vormgeving. Naast mijn werk ben ik een studie gaan doen aan het Warmonderhof. Er ging een wereld voor mij open. Dicht bij de natuur, altijd buiten, hard werken, doen, creëren, organiseren en dat met planten, dieren en seizoenen. Mijn inspiratie is – jawel – de natuur. Daarvoor reisde ik onder andere af naar IJsland. Ik werk graag met de elementen. Dit werk bén ik. Het is mijn leven en het leukste beroep van de wereld.”

Over Jouke

“Vloeiende landschappen, druipende verfsculpturen, verfblikhakken, videoinstallaties.. ook ik ben begonnen als kunstenaar. Verf was de performer in het werk. Ik studeerde aan kunstacademie Minerva en na mijn master aan het Sandberg Instituut was het oost Groningen dat mij de rust bood en de romantiek. Zware zwarte klei, eindeloze vlaktes, lucht en ruimte. Kunst is naar mijn idee niet alleen wat omschreven is als kunst, maar zit vooral in de verwondering. Op het Warmonderhof leerde ik werken en vond het heerlijk! Voor mij zit de romantiek van het boeren juist in actie, daadkracht, noeste arbeid, het buiten zijn en bezig met de elementen. Het is praktisch, fundamenteel, afwisselend, voldoenend en ik kan er al mijn creativiteit en energie in kwijt. Ik vind het geweldig om elke week weer mezelf en anderen te laten verwonderen over het product van de natuur.”